Ristorante "Al Passetto di Borgo", Roma (RM), Lazio

Aantal bezoeken: 1
Laatste bezoek: juli 2012

Dit restaurant ligt midden in de toeristische Borgo Pio, tussen Castel Sant'Angelo en het Vaticaan. In tegenstelling tot de meeste restaurants in de buurt kom je hier vrijwel geen toeristen tegen. Het eten is prima en de prijzen niet al te hoog.

Het restaurant is genoemd naar de Passetto di Borgo. Dit is de verhoogde en versterkte gang tussen Castel Sant'Angelo en het Vaticaan. De Passetto was een vluchtweg van 800 meter lang voor de pausen van de pauselijke zetel naar de Engelenburgt wanneer er gevaar dreigde. Deze muur/gang loopt achter het restaurant langs. De muur werd in 1277 gebouwd in opdracht van paus Nicolaas III.

Er komen vrijwel geen toeristen omdat er geen terras is en er ook geen 'proppers' zijn die mensen naar binnen proberen te trekken. Afwezigheid van die twee elementen is in Rome vaak een teken dat er voornamelijk 'locals' komen (die eten niet buiten) en dat het eten dus wel goed moet zijn. Voor mij zijn het daarom de trigger om ergens naar binnen te stappen.

Toen wij naar binnen gingen rond 20:30 (vanwege de kinderen was later niet wenselijk) was het vrijwel leeg. Pas tegen 21:30, etenstijd voor Romeinen, werd het wat drukker.

De kaart bestaat uit zowel 'algemene' Italiaanse gerechten alsook een aantal specifiek Romeinse. De kwaliteit van het eten is prima en de prijzen niet al te hoog. Al met al een prima plek om te eten. Het personeel was correct, maar iets meer enthousiasme had wel gemogen. De inrichting is standaard Italiaans-kneuterig met wel wat mooie foto's aan de muur, maar daar gaat het ook niet om, het gaat om het eten.

Borgo Pio 60-62
00193 Roma 
Tel.e fax 06.68803957
Gesloten op dinsdag