Ostia antica, Romeinse opgravingen, Rome (RM), Lazio

Wil je je kunnen voorstellen hoe het was om in de Romeine tijd te leven? Bezoek dan de opgravingen van Ostia antica. Veel meer dan op het Forum Romanum in het centrum van Rome, zijn hier grote delen van gebouwen bewaard gebleven en kun je een beeld vormen van hoe het dagelijks leven er in die tijd aan toe ging.

Er zijn woningen, winkels, badhuizen, tempels een theater en nog veel meer (delen van) antieke gebouwen te zien. Ostia was in de Romeinse tijd een havenstad, de belangrijkste voor de toevoer van goederen naar Rome. Door aangroei van land bij de mond van de Tiber (Tevere) ligt het nu een paar kilometer landinwaarts. Een bezoek is een must als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van het antieke Rome.

De gebouwen die te bezichtigen zijn geven een mooi beeld van hoe het leven in het antieke Rome eruit moet hebben gezien. In veel van de gebouwen zijn nog details te zien, zoals mozaiekvloeren, werktuigen, delen van verwarmingssystemen en schilderingen. Er zijn behoorlijk veel zaken te bezichtigen. Je kunt hier gemakkelijk een paar uur rondlopen.

Ik vond dit zelf één van de mooiste ervaringen in en rond Rome.



















Tarieven:
- volwassenen EUR 6,50
- 65+ / kinderen EUR 3,50.

Je kunt hier vanuit het centrum van Rome het beste naartoe gaan met de Trein naar Lido di Ostia. Je stapt uit bij station Ostia Antica. Deze trein kun je bijvoorbeeld nemen vanaf Station San Paolo of Piramide, waar je met de bus of metro gemakkelijk komt (kaart treinen en metro's hier).

Scavi di Ostia
Via dei Romagnoli 717
00119 Ostia Antica - Roma
http://www.ostiaantica.net/scavi.php