Ferrarimuseum / Maranello (MO), Emilia Romagna

Maranello is de thuisbasis van Ferrari. Om eerlijk te zijn is het een nogal onaanzienlijk dorp, zoniet lelijk. Het wordt overlopen door toeristen (van het foute soort!?). En het wordt gedomineerd door alles wat Ferrari is. Daardoor heeft het wel weer een zekere charme. Het museum is een aanrader als je geïnteresseerd bent in de historie van Ferrari of je jonge kinderen (jongens?) hebt. Onze jongens (2 en 6) vonden het geweldig.


Het museum biedt een doorkijkje door de geschiedenis van het roemruchte Italiaanse sportwagenmerk. Naast vrijwel alle modellen die Ferrari ooit gemaakt heeft komt ook de sportieve geschiedenis ruimschoots aan bod door auto's, films en foto's. Tenslotte is te zien hoe de huidige productie is opgezet en wat de filosofie daarachter is. Aan vrijwel alle medewerkers van Ferrari is te zien dat ze ongelofelijk trots zijn dat ze voor Ferrari mogen werken. Ook voor niet-autoliefhebbers is het een leuke ervaring.


Naast het museum is er de mogelijkheid om voor EUR 90 (2011) (onder begeleiding) een stukje (ik dacht 15 of 20 minuten) in een Ferrari te rijden.

Als je liefhebber bent van schaalmodellen van (met name Italiaanse) auto's, dan kun je in Maranello ook je hart ophalen. Naast de officiële Ferrari-shops, zijn er nog talloze souvenirshops met alledaagse en bijzondere modellen van auto's. In één van de winkeltjes waar we voor de kinderen een autootje hebben gekocht, zag ik ergens in een lade een model (ca. 7 cm) van een Lancia (ik dacht een Flavia) voor 900 Euro!

Museo Ferrari
Via Dino Ferrari 43
41053 Maranello (MO)
Tel. +39 (0) 536 949713   

Toegangsprijzen:
Volwassenen: EUR 13
Kinderen van: 6-10 EUR 9
Kinderen t/m 5: gratis