Agriturismo Antico Melo, Castelvecchio di Rocca Barbena (SV), Liguria

Aantal bezoeken: 1
Laatste bezoek: augustus 2013

Antico Melo is een piepklein restaurantje van een agriturismo in Castelvecchio di Rocca Barbena (SV) in Liguria. Dit dorpje wordt gekenmerkt door een middeleeuwse burgt, de Rocca Barbena. Het restaurantje ligt aan/onder de splitsing van doorgaande wegen (SP2 en SP44) boven het dorp. Het is een heerlijk typisch Italiaans familiebedrijfje waar alles mogelijk is en het eten van hoge kwaliteit en de prijzen (naar Nederlandse begrippen) laag zijn.
Aan de straatzijde zit een bord en een hekje dat niet bijzonder uitnodigend is. De eigenlijke ingang zit dan ook aan de kant van het dorp en die is een stuk uitnodigender. Je hebt het gevoel dat je door twee hoge muren een soort van andere wereld binnen gaat lopen.

Voor wat het eten betreft stelt doet men een voorstel voor de te bereiden gerechten, uiteraard op basis van wat er aan ingrediënten uit eigen bedrijf beschikbaar is, maar indien gewenst is men zeer flexibel om naar ieders eigen smaak een topmaaltijd voor te schotelen. Ze gebruiken vrijwel alleen zelf verbouwde en zelf gefokte ingrediënten. De smaak en kwaliteit van alle gerechten die wij geproefd hebben was geweldig en overtrof veruit de verwachtingen die we hadden toen we hier binnen stapten. De gerechten zijn verfijnd, maar hebben de pure smaak die Italiaans eten kenmerkt, niet verloren. Ook de wijze waarop de gerechten worden gepresenteerd draagt bij aan de zeer positieve indruk. En niet te vergeten: het uitzicht is, zeker vanaf het smalle terras, geweldig.

Voor een driegangen lunch of diner betaal je EUR 25 per persoon, inclusief wijn en water. Voor kinderen (pasta en een ijsje) betaalden we EUR 10.

Enig Italiaans spreken is wel aan te raden voor als 'la mama' alleen is.

Naast eten kun je hier ook tegen redelijke prijzen (EUR 80 voor een tweepersoons) kamers huren. Ze hebben er 3.

Agriturismo Antico Melo di Gherardi Maria Teresa
Via Campo 12
17034 Castelvecchio di Rocca Barbena (SV)
+39 - 329 - 314 37 95
www.anticomelo.it (ook in het Engels)
info@anticomelo.it