Ristorante Albano, Dongo (CO), Lombardia

Aantal bezoeken: 1
Laatste bezoek: mei 2012

Dit vrij kleine, traditionele Italiaanse restaurant bevindt zich in een klein straatje tussen het centrum van Dongo en het Comomeer, tegenover de begraafplaats. Het is genoemd naar het riviertje dat vanuit de bergen door Dongo in het meer stroomt. Het is een restaurant waar je door de ligging en onopvallendheid en geslotenheid van de buitenzijde (mijn triggers) weinig toeristen zult tegenkomen, die zitten voornamelijk rond het plein bij het meer in Dongo en in Gravedona.

We hebben hier een 'pranzo' op zondagmiddag gegeten. Op het moment dat wij er waren waren er behalve ons drie grote groepen Italiaanse gasten (zo te zien families). Het bedienend personeel bestond uit de eigenaren van tussen de 55 en 60 en een paar jongere dames. Het is een plek waar je je meer dan welkom voelt en waar ze op Italiaanse wijze alle mogelijke moeite doen om het je naar je zin te maken.

De kaart bestaat uit eenvoudige traditionele Italiaanse gerechten. De keuze is niet enorm, voor elke gang (antipasti, primi, secondi) zijn zo'n 5-6 mogelijkheden. De prijs-kwaliteitverhouding is echter prima. De prijzen zijn laag en de kwaliteit van het eten is goed. De meeste voorgerechten kosten tussen EUR 7 en 10. De meeste vlees en visgerechten kosten tussen EUR 8 en 15. Een aanrader.

Voor meer restaurants bij het Comomeer, zie http://www.comomeeritalie.nl/eten-drinken/restaurants/

Via del cimitero 4
Dongo (CO)